Socijaldemokrate napustila Opačak Bilić: Ostajem oporbena zastupnica

17.01.2023.

10:45

Autor: HRT/V.G./Hina

Marina Opačak Bilić

Marina Opačak Bilić

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Marina Opačak Bilić koja je prošli tjedan napustila Socijaldemokrate, čime je najveći oporbeni saborski Klub smanjen na 17 zastupnika, u utorak je izjavila da ostaje oporbena zastupnica i neće podržavati vladajuću većinu u Saboru.

Podržavanje vladajuće većine svakako nije moja opcija i ostajem oporbena zastupnica. To je bila moja osobna odluka i nećete me vidjeti za nekoliko tjedana da dižem ruku za prijedloge vladajućih, izjavila je novinarima u Saboru.

- Tu sam odluku odnijela jer se, kao mlada osoba, nekada znam osjećati neshvaćeno, Možda više gledam u budućnost i mislim da ima više tema o budućnosti o kojima trebamo raspravljati i da se, ako se već trebamo svađati u Saboru, svađamo o budućnosti, a ne o prošlosti, pojasnila je Marina Opačak Bilić.

Na upit novinara može li se dogoditi da ipak nekada digne ruku za neki prijedlog vladajućih, kazala je kako 'naravno da treba podržati prijedloge poput prehrane učenika, povećanje rodiljnih naknada i slične teme, kao što smo i do sada dizali ruke za njih'.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!