09:33 / 31.10.2018.

Autor: HRT

Opačić: U klubu zastupnika Stranke solidarnosti, ali nezavisna zastupnica

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Svatko odgovara za svoje poteze. U ratu nije bilo kolektivne krivnje, pa se nadam da je neće biti niti u politici, kazala je Opačić.
Milanka Opačić sazvala je konferenciju za novinare na kojoj je kazala da potvrđuje svoje djelovanje kao nezavisna zastupnica.

U posljednje vrijeme bilo je puno različitih napisa u javnost pa sam htjela reći što sam odlučila. Dakle, odlučila sam djelovati dalje u okviru Kluba Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika. To je jedini klub koji okuplja nezavisne zastupnike. Ostajem nezavisna zastupnica, djelovat ću i dalje kao socijaldemokratkinja. Odlučila sam se na ovo jer je u Saboru vrlo teško djelovati kao pojedinac. Kada ste u klubu, puno je lakše ako uvjeriti članove svoga kluba u neku ideju, onda s tom idejom prolaziti u Hrvatskom saboru. Ulazim samo u Klub, ali i dalje ostajem nezavisna zastupnica, kazala je Opačić.

Odgovarajući na pitanja novinara kazala je da Vlada u ovome trenutku ima većinu i da nema potrebe da traži njen glas.

Koliko znam Klub Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika ne traži ni od koga da glasuje po stranačkoj stezi. Svatko glasuje po svojoj savijesti. Podržavat ću samo one projekte koji idu u korist Republike Hrvatske, dodaje.

Svatko odgovara za svoje poteze. U ratu nije bilo kolektivne krivnje, pa se nadam da je neće biti niti u politici, kazala je Opačić. 

Govoreći o odnosu s Milanom Bandićem kazala je da su u istoj stranci bili 19 godina. Vežu nas dobre uspomene, neko teško razdoblje u SDP-u, izjavila je među ostalim. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!