19:31 / 11.02.2019.

Autor: I.H./HRT

Opara: "Naš grad ne može umrljati jedan ovakav huliganski napad koji je nanio štetu"

-

-

Foto: - / -

Na pitanje je li Split već godinama talac huligana koji izazivaju nerede, Opara se ne slaže s time, kaže da huliganizma ima svugdje i osuđuje ga.
U Dnevniku je gostovao splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Osvrnuo se na događaje koji se posljednjih dana dogodili u Splitu - napad na trojicu vaterpolista Crvene Zvezde na splitskoj Rivi, te na grafite koji su osvanuli na pročelju OŠ Skalice sa sramotnim uvredama na račun Srba, uz ispisano ustaško te nacističko znakovlje.

Naglasio je da to što se događa posljednjih dana je u suprotnosti s duhom uvažavanja, tolerancije i otovorenosti koju grad živi. Osudio je napad na sportaše koji su se htjeli odmoriti na rivi i ponosan je na građane koji su im pomogli.

- Naš grad ne može umrljati jedan ovakav huliganski napad koji je nanio štetu, ali nije zamrljao otvorenost, toleranciju i poštenost sugrađana, kazao je.

Na pitanje je li Split već godinama talac huligana koji izazivaju nerede, Opara se ne slaže s time, kaže da huliganizma ima svugdje i osuđuje ga.

Vaterpolisti Crvene zvezde rekli su da im nitko od okupljenih na rivi nije želio pomoći, pozvati taksi, da su im vikali da su četnici, Opara kaže da slike vrlo jasno pokazuju da su građani izišli pomoći mladiću koji je skočio u more. Ponovio je da je ponosan na te građane koji su pomogli. Naglasio je da su posljednjih 6 godina, svakog tjedna igra vaterpolo liga i nikada nije bilo niti jednog problema.

- Nemojmo preuveličavati stvari koje su neugodne, njih osuđujemo, ali isto tako, vodite računa da je jedan od napadnutih godinu dana igrao za splitski Jadran i nikada nije bilo problema, kazao je.

Na pitanje kako komentira izjave Nebojše Čovića, jednog od čelnika beogradskog kluba koji je kritizirao reakciju gradskih vlasti nakon incidenta, a za Oparu rekao da "imate veću ambiciju za neke druge poslove od gradonačelničkih", kaže da Čović laže jer je on među prvima osudio ovaj napad. Dodao je da je sve ostalo što Čović kaže je na tragu velikosrpskog huškača i pita se što drugo očekivati od čovjeka koji je radio za Miloševića.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!