Opatija očarava u svako doba godine

12.01.2023.

19:58

Autor: Dajana Kruneš/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Opatija

Opatija

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Bez obzira na doba godine - Opatija očarava. Svojom arhitekturom, parkovima, šetnicama goste privlači već gotovo dva stoljeća.

Na Kvarneru su premašeni turistički rezultati rekordne 2019. godine. Godina iza nas završila je s 1 posto više noćenja nego 2019. i to u komercijalnom smještaju što znači da su hoteli, kampovi te obiteljski smještaj radili punom parom.

Ono što sve više privlači goste, a čime se Kvarner ističe posljendjih godina i na čemu se konstantno radi jest kvaliteta smještaja. Najveći porast u broju noćenja bilježe upravo objekti visoke kategorije, objekti s 5 zvjezdica.


- Prekrasno je. Te boje, mirisi, priroda koja okružuje. Čak je i ovako zimi, kad je hladno, lijepa, naglasila je gošća iz Italije.

Ljepota i turistička ponuda Opatiju se dovele i do novog rekorda. U prosincu je, s više od 50 tisuća noćenja, ostvaren najbolji, opatijski, prosinački rezultat u povijesti. 

- Izvrsna popunjenost ostvarena je tako tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana kada je Opatija po broju ostvarenih noćenja bila odmah iza Zagreba. Ono što je specifično i posebno u Opatiji je da se većina turističkog prometa ostvaruje u hotelskom smještaju. U 12. mjesecu tako je 90 posto prometa ostvareno u 25 otvorenih hotela, naglasila je Suzi Petričić, direktorica TZ Grada Opatije.

Hoteli su i dalje otvoreni. Jer dobri rezultati prelili su se i u novu godinu. Već u prvih 10 dana siječnja ostvareno je oko 20 tisuća noćenja.  

- Zadovoljan sam boravkom u Opatiji. Lijep je taj njezin spoj prirode i arhitekture, morske obale, govori gost iz Poljske.

I privlači goste iz svih krajeva svijeta, ponajviše iz Slovenije, Njemačke i Mađarske. Naravno, tu su i domaći gosti.  

- Oduševljena sam sa svježim zrakom. Grad je baš za dušu odmoriti. Meni je ovo prvi put da boravim ovdje, ali moram reći da je baš bajna kako ju i Robić opjevao , naglasila je Terezija iz Zagreba.

U turistički najizazovnijim mjesecima ponudu obogaćuju spa i Wellness programima, aktivnostima na otvorenome, a tu su i kongresi.   

- Opatija živi 365 dana u godini tako da s novogodišnjim praznicima mi ne zatvaramo hotele. Sada dolaze novi programi, započela su karnevalska događanja, a i ove godine ćemo opravdati status jedne od najromantičnijih destinacija u ovoj regiji za Valentinovo, naglasio je Ivan Sarajlić, glasnogovornik LRH-a.

Sve je to samo uvertira u predsezonu, a onda i glavnu turističku sezonu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!