15:56 / 02.08.2018.

Autor: M.M./Hina/HRT

Općina Barilović trebala bi dobiti svoj prvi vrtić

-

-

Foto: - / -

Općina Barilović u Karlovačkoj županiji trebala bi, za manje od dvije godine, dobiti svoj prvi vrtić. Na mjesto u vrtiću čeka 50-ak mališana iz Barilovića i okolice koji za to vrijeme putuju u 15-ak kilometara udaljene vrtiće u Karlovcu i Dugoj Resi.
Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić u Belajskim Poljicama u Općini Barilović najavila je početak izgradnje prvog dječjeg vrtića u toj općini za što je osigurano osam milijuna kuna, velikim dijelom iz EU fondova. Dražen Peraković, načelnik općine Barilović kazao je da godišnje izdvajaju 400 tisuća kuna za subvencioniranje troškova 55 djece s tog područja u vrtićima u Dugoj Resi i Karlovcu.

Budući vrtić, koji bi trebao biti dovršen za 20 mjeseci, moći će primiti 50 mališana pa je Peraković već najavio dogradnju budući da je već sad, prije početka gradnje, očito potkapacitiran, a računa se na demografsku obnovu.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!