Opet stižu iznadprosječno topli i vrući dani, osobito u četvrtak i petak

13.07.2022.

09:32

Autor: Izidor Pelajić, mag. phys.-geopyhs., DHMZ/HRT i Zoran Vakula

Hrvatskoj opet slijede topliji dani

Hrvatskoj opet slijede topliji dani

Foto: - / Shutterstock

Hrvatskoj opet slijede topliji dani, ali vrućina će biti manje znatno izražena u usporedbi s ekstremnom vrućinom na zapadu Europe, proizlazi iz vremenske prognoze Izidora Pelajića iz DHMZ-a.

- Slijede nam opet topliji dani - većinom iznadprosječno topli i vrući, osobito u četvrtak i petak. No, ako se usporedi s ekstremnom vrućinom na zapadu europskog kontinenta - koja ruši temperaturne rekorde ponegdje na Iberskom poluotoku i u Francuskoj - ova naša vrućina bit će znatno manje izražena, rekao je Pelajić u prognozi za HRT.


Idućih dana, naveo je, na kopnu će biti barem djelomice sunčano, osobito vruće bit će u četvrtak, na istoku i u petak, a u unutrašnjosti Dalmacije i u subotu. Uz više oblaka od sredine petka mjestimice može pasti malo kiše, pljuskovi će ipak biti češći tek potkraj dana i u noći na subotu; uz pljuskove jugozapadnjak će okrenuti na umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar s kojim će osvježiti.


- Na Jadranu sunčano i vruće. Ljetni ugođaj upotpunjavat će malo do umjereno valovito more, izmjenjivanje jutarnjeg burina i popodnevnog maestrala te nastavak sušnog razdoblja u većini mjesta. Pljuskova bi moglo biti u noći s petka i tijekom subote, ali uglavnom samo lokalno, i to ponajviše na sjevernom dijelu, prognozirao je Izidor Pelajić.

Cijelu prognozu možete pročitati ovdje:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!