18:29 / 30.12.2021.

Autor: Vijesti/IMS/B.A./HRT

Oporba o Ini: "Ne možemo otkupljivati nešto stečeno korupcijom"

Mirela Ahmetović (SDP) i predsjednik Mosta Božo Petrov

Mirela Ahmetović (SDP) i predsjednik Mosta Božo Petrov

Foto: Vijesti/HRT / Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković danas je najavio da će Vlada, nakon što je Vrhovni sud potkraj listopada potvrdio presude za koruptivne radnje, pokrenuti reviziju arbitražne presude u slučaju Ina-MOL te da će Hrvatska dok se sve ne razriješi, obustaviti kupnju dionica Ine. 

O tome je na konferenciji za novinare govorio i resorni ministar Tomislav Ćorić koji je rekao da nije riječ o manevru radi dobivanja na vremenu.


Vladinu odluku komentirala je i Mirela Ahmetović iz SDP-a, koja je pozdravila odgodu procesa otkupa.


- To pozdravljamo zbog toga što bi se u protivnom Andrej Plenković zabio glavom u zid, što ne bi bilo dobro, ali to ponovno ne mijenja na stvari činjenicu da Plenković itekako zna, a znao je i prije pet godina, da je zahvaljujući njegovom HDZ-u i Sanaderovom HDZ-u od Ine ostala samo ljuska, poručila je Ahmetović.

Iz Mosta su pak poručili kako je slučaj s Inom još jedan pokazatelj koliko sporo i neučinkovito pravosuđe pod kontrolom jedne stranke može stvoriti štete koja se može mjeriti u milijardama za RH.


- HDZ će i dalje morati kopati po vlastitoj rani korupcije zbog koje je bivši predsjednik te stranke i sama stranka pravomoćno presuđena zbog korupcije. Odluka o pokretanju revizije i obustava procesa otkupa jedina je logična posljedica presude Vrhovnog suda za Sanadera, priopćili su na Twitteru.


- Ne možemo otkupljivati nešto što je netko stekao kaznenim djelom i korupcijom. Problem je da će svi ovi procesi nužno trajati još koju godinu dok ne dobijemo sve pravorijeke, tako da smo se sada našli u jednom zastoju i u mandatu ove vlade ništa neće riješiti do kraja, navode također.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!