Oporba ponovno prozvala glavnu državnu odvjetnicu

12.02.2023.

14:19

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Zlata Hrvoj Šipek

Zlata Hrvoj Šipek

Foto: Patrik Macek / Pixsell

SDP i Zeleno-lijevi blok, još jednom su prozvali glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek i najavili da će u Saboru, kada bude glasovanje o njezinu izvješću, tražiti da bude razriješena.

- Pa to nije normalno, dakle dva puta je uhvaćena u laži u razmaku od tjedan dana. Ne možeš ostati glavni državni odvjetnik nakon toga. Ja sam očekivao u tom intervjuu jučer da će reći da je pogriješila, da će napraviti jedino što je moralno i podnijeti ostavku. On to nije napravila i zato ovaj tjedan kada bude glasanje o izvješću glavne državne odvjetnice, glasat ćemo i o njenom razrješenju, rekao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

- Ono što možemo reći je da je nedopustivo i zaslužuje zaista ostavku odnosno smjenu glavne državne odvjetnice, ako je dva puta došla u sabor kojem odgovara sa svojim izvješćem i lagala. U normalnim zemljama, izgrađenim demokracijama ne može glavni državni odvjetnik doći i lagati, naglašava Sandra Benčić, predsjednica Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!