22:16 / 28.01.2022.

Autor: Dnevnik/HTV

Oporba poslala 62 potpisa za opoziv ministra Darka Horvata

Ministar Darko Horvat

Ministar Darko Horvat

Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

Oporbeni zastupnici u saborsku su proceduru poslali 62 potpisa za opoziv ministra graditeljstva Darka Horvata. Kao glavne razloge ističu sporost u poslijepotresnoj obnovi Zagreba i Banovine te nedovoljno povlačenje sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije. Iz redova HDZ-a oporbi poručuju da će im taj potez, kao i svi dosadašnji, biti neuspješan.


Anka Mrak-Taritaš, predsjednica Kluba zastupnika Centra i GLAS-a poručila je kako "sve dok je ministar Horvat na mjestu ministarstva graditeljstva - obnove neće biti". Dodala je kako se ministar "pokazao vrlo učinkovit u nečinjenju, i u lijepoj priči o tome kako će obnove biti".

- Pitanje je higijene, civilizacijsko je pitanje da taj čovjek ode jer šteta, koju on u ovom trenutku čini za Hrvatsku, nemjerljiva je, kazao je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Peđa Grbin


Oporbi je odgovorio predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić ustvrdivši da je prijedlog za pokretanjem pitanja odgovornosti ministra Horvata "još jedna je destrukcija oporbe u radu Vlade, ali kao i prijašnji prijedlozi za pokretanjem pitanja odgovornosti ministara, bit će to jalov pokušaj oporbe".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!