11:46 / 26.06.2019.

Autor: D.M./M.B./HRT

Oporba poziva na smjenu ministra Kuščevića

-

-

Foto: - / -

Dio oporbe u Saboru poziva na smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića zbog afere s nekretninama, tvrdeći da bi u svakoj drugoj državi takva afera značila ostavku.
Dio oporbe u Hrvatskom saboru tijekom slobodnog iznošenja stajališta pozvao je na smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića zbog afere s nekretninama, tvrdeći da bi su svakoj drugoj državi takva afera značila ostavku.

-
Neslužbeno: USKOK radi izvide o Kuščevićevoj imovini

SDP-ov Peđa Grbin rekao je da tu nije riječ samo o dvije nekretnine koje nisu upisane u katastar, već o "političaru koji izvlači nekretnine iz poduzeća koje potom završi u stečaju, a on u tom postupku stekne milijune, točno onoliko koliko je trgovačko društvo dugovalo kada je otišlo u stečaj". "Radi se o političaru koji mijenja prostorne planove da bi njegova obitelj i prijatelji zgrnuli novce", ustvrdio je.

Nikola Grmoja (Klub Mosta) ističe da je puno ljudi u ovoj državi u akademskom i poduzetničkom smislu napravilo mnogo više od Kuščevića, ali da se nisu obogatili, a neki su, kaže, i napustili Hrvatsku. "Postavlja se pitanje zašto. Zato što je nedostajao ključni sastojak u Lovrinom receptu za uspjeh - nisu bili članovi vladajuće stranke niti načelnici iz redova te stranke", ocijenio je Grmoja.

Nakon njihova izlaganja javio se Branko Bačić (HDZ) koji smatra da Grbin vrijeđa sve zastupnike HDZ-a, pogotovo navodima da Vlada opstruira rad Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa - te da je takvim izjavama Grbin povrijedio Poslovnik. "Možete se složiti i ne složiti s ocjenom koju je iznio kolega Grbin, osobno se ne slažem, ali ne mislim da je prekršio Poslovnik", odgovorio mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!