Oporba: Saslušati ministra Filipovića o Ini na Odboru za gospodarstvo

19.10.2022.

14:14

Autor: Hina/HRT

Anka Mrak- Taritaš

Anka Mrak- Taritaš

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Čelnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš izvijestila je u srijedu, nakon redovnog zajedničkog sastanka oporbe, da su u saborsku proceduru uputili prijedlog da se na Odbor za gospodarstvo na saslušanje pozove ministar gospodarstva Davor Filipović i odgovara na pitanja o budućnosti Ine.


- Na sastanku svih klubova koji čine oporbu i dalje smo se bavili Inom i dogovorili da nas petero iz oporbe koji smo članovi Odbora za gospodarstvo zatražimo, temeljem Poslovnika, da se na Odbor na saslušanje pozove ministar gospodarstva Davor Filipović, kazala je Mrak Taritaš.

Rekla je da od ministra žele čuti temeljem kojih kriterija su izabrani novi članovi Uprave, za koje se zna da su izabrani na šest mjeseci, koje zadaće su dobili, kako će inzistirati na aktivnostima Hrvatske kao suvlasnika Ine, vezano uz daljnji razvoj te kompanije.

Ministra namjeravaju pitati i kako će se Ina pozicionirati u odnosu na novi Zeleni plan EU te na trgovinu plinom i naftom.

- Ono što nas zapravo najviše zanima je - koji su zadatak ova tri člana Uprave Ine dobili, što i kako u ovih šest mjeseci trebaju raditi, istaknula je.

- Potpise smo skupili, a Odbor za gospodarstvo se treba sastati u roku od sedam dana i glasati slaže li se s našim prijedlogom da se pozove ministra Filipovića. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se vladajuća stranka, u ovom trenutku, postaviti prema onome što je zadaća saborskih zastupnika i kako će se ponašati prema budućnosti Ine, poručila je Mrak-Taritaš u ime cjelokupne oporbe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!