Oporbeni vijećnik Pupić Bakrač pušten iz policije

22.10.2020.

16:00

Autor: Vladimir Šetka/Melita Šare/Dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Nakon pretrage kuće zadarski županijski oporbeni vijećnik Marko Pupić Bakrač iz Akcije mladih završio je na policiji zbog navodnih prijetnji na društvenim mrežama koje je uputio županu Božidaru Longinu.
Marko Pupić Bakrač, županijski oporbeni vijećnik Akcije mladih, pušten je predvečer iz policije nakon kriminalističkoga istraživanja koje je trajalo od rano jutros.

Zbog objave na svom Facebook profilu prijavljen je policiji koja je nakon istraživanja podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu i to za prijetnju službenoj osobi, odnosno Božidaru Longinu, županu Zadarske županije. Osim toga slijedi mu i prijava za prekršaj jer nije na zakonom propisan način čuvao oružje. 

Osmog listopada na svojoj stranici na Facebooku objavio je da se jednom visokopozicioniranom političaru sprema "kineski ražanj". 

Ante Rubeša iz Akcije mladih kaže da je Longin, upregnuo cijeli represivni aparat, zbog bezazlene objave Pupića Bakrača na Facebooku.

- "Kineski ražanj" u slobodnom prijevodu znači političku eutanaziju, što bi značilo nikakva prijetnja smrću, životom ili nečim. Politička eutanazija znači eliminacija iz političkog života i on je aludirao na to da Plenković više neće trpjeti nikakve političare koji su umuljani, koji su povezani s raznim koruptivnim aferama, rekao je Rubeša, županijski vijećnik Akcije mladih.

Inače, na gradskim i županijskim sjednicama Marka Pupića Bakraća iznosili su i zaštitari. Prije šest godina u dvorištu svoje kuće pronašao je i nekoliko bombi. To policija još istražuje. Za jutrošnji slučaj kažu:

"Policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protiv osobne slobode. U službenim prostorijama PU zadarske nalazi se hrvatski državljanin u dobi od 52 godine. O rezultatima provedenog istraživanja pravovremeno ćemo izvijestiti javnost", objavila je tijekom dana glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Zadarski župan je preko glasnogovornice poručio da je to privatna stvar te da je postupak u tijeku pa komentara nema. U zadarskom političkom životu Marko Pupić Bakrač već dugo je u sukobu s lokalnim HDZ-om, a sa županom Longinom i na sudu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!