15:13 / 18.05.2020.

Autor: I.D./Oporbeni zarez/IMS/HRT

Oporbeni zarez: Božo Petrov

-

-

Foto: - / -

Idemo samostalno na izbore, potvrdio je u Božo Petrov, predsjednik Mosta nezavisnih lista u emisiji Hrvatskog radija "Oporbeni zarez".
Idemo samostalno na izbore, potvrdio je Božo Petrov, predsjednik Mosta nezavisnih lista u emisiji Hrvatskog radija "Oporbeni zarez" urednice i voditeljice Sanje Rabuzin - Pavić.

Na pitanje zašto su propali pregovori Mosta i Domovinskog pokreta Miroslava Škore odgovorio je da se jednostavno nisu našli i da žele ostvariti onaj glavni cilj koji Most ima.

- Ključna reforma koja se mora provesti je da nekompromitirani, čestiti i pošteni ljudi uđu u Hrvatski sabor. Tamo se donose važne odluke, kazao je Petrov.

-
Most je uvijek samostalno izlazio na izbore. Čak smo u jednom trenutku predlagali i izborni zakon koji bi doveo do toga da ne postoje predizborne koalicije. Smatramo da je pošteno prema građanima da strane uvijek izlaze same na izbore, tako da građani znaju za koga da glasuju, podsjetio je.

O nadolazećim izborima kazao je da su "vrlo čudni, možda na rubu regularnosti."

- Jer idemo vrlo naglo, vrlo je kratko vrijeme kampanje, čak ni kampanju ne možete normalno voditi s obzirom na to da još uvijek vlada epidemija koronavirusa. Bilo je normalno da pokušamo razgovarati i s nekim drugim opcijama, da vidimo je li moguće ostvariti savez. Normalno je bilo u tom trenutku da prvo razgovaramo s Miroslavom Škorom kojeg smo podržali za vrijeme predsjedničke kampanje jer smo znali da je jedini on u tom trenutku bio koji može ugroziti HDZ-ov i SDP-ov duopol, rekao je Petrov.

Propali pregovori - utjecaj HDZ-a?

Je li HDZ utjecao na neuspjele pregovore Mosta i stranke Miroslava Škore, je li u HDZ-u bio interes da se te dvije stranke ne dogovore, kazao je:

- To smo mogli vidjeti da je Gordan Jandroković izjavljivao zadnjih dana da mogu prihvatiti bilo koga osim Most u nekoj idućoj suradnji.

To mu je kao predsjedniku Mosta, kazao je, samo pohvala.

- Oni štite korupciju, mi želimo razotkriti korupciju. Mi želimo provesti reformu javne uprave, oni bi zadržali status quo. Tako da je meni jasno zbog čega Gordan Jandroković i slični ne vide Most. Iskreno ni ja se s takvima ne vidim, pojasnio je Petrov.

Na građanima je da odaberu kakvu budućnost žele

- Mogli smo vidjeti da dosadašnjim vlastima i vladajućim većina nije bilo u cilju da se išta promijeni, jer ovakav sustav kakav postoji - takav sustav njima odgovara, oni su ga stvorili, da njima paše, da njima odgovara. Nama je u cilju promijeniti način politike, promijeniti ljude koji stoje u Hrvatskom saboru, da oni budu kompetentni, čestiti, pošteni i da rade za hrvatski narod, rekao je Petrov.

S kime će to Most pokušati postići, kazao je da trenutno razgovaraju s više osoba te da će imati više kvalitetnih pojačanja.

- Ja vjerujem da je ovo napokon svima u Hrvatskoj, nakon četiri godine, sve jasno. Svi su imali prilike vidjeti što se događa i kako koja politička opcija djeluje i za koga djeluje. Mi smo se sve ove četiri godine borili za ljude u Hrvatskoj, rekao je Petrov.

No konkretna imena nije htio otkriti, već je samo kazao da će za to doći vrijeme i to vrlo skoro.
  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!