20:47 / 06.03.2018.

Autor: HRT

Opozicija sakupila više od 31 potpisa za opoziv Martine Dalić

-

-

Foto: - / -

Klub zastupnika HDZ-a ocjenjuje da će za Martinu dalić biti 78 zastupnika. Branko Bačić (HDZ) kazao je da prema onome što je pročitao i vidio misli da je oporbena akcija neozbiljna.
Oporba je počela prikupljati potpise za opoziv potpredsjednice Vlade Martine Dalić za koju smatraju da je glavni krivac za stanje u Agrokoru. Još se ne zna kada će zahtjev službeno predati, a do sada je prikupljeno više od potrebnog 31. potpisa.

Nikola Grmoja (MOST) izjavio je kako gotovo nije čuo u razgovoru nekog saborskog zastupnika da podupire Martinu Dalić i ono što ona radi. Što će biti kod samog opoziva i hoće li se zastupnici voditi vlastitim stavom i savješću ili će poslušati stranačke direktive, tek ćemo vidjeti.

Gordan Maras (SDP) tvrdi da u ovom slučaju nije bitno ima li netko 72, 74 ili 76 ruku nego je bitno što građani žele i vrlo jasno poručuju Andreju Plenkoviću da Martina Dalić mora otići iz hrvatske Vlade.

Mi ćemo u svakom slučaju sudjelovati u raspravi. Napravit ćemo ono što mislimo da je neophodno, a da s jedne strane ne ugrozi postignuto kada je posrijedi konsolidacija Agrokora, a s druge strane da se otklone štete ukoliko ih još ima kada je posrijedi kredibilnost rada Vlade i vladajuće koalicije, kazao je Milorad Pupovac (SDSS).

Klub zastupnika HDZ-a ocjenjuje da će za Martinu dalić biti 78 zastupnika. Branko Bačić (HDZ) kazao je da prema onome što je pročitao i vidio misli da je oporbena akcija neozbiljna. Nisam vidio argumente kojima bi se našlo za potrebno rušiti potpredsjednicu, kazao je Bačić.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!