Opoziv curryja Mandras i dviju vrsta instant-rezanaca Pancit Canton - čili i čili mansi

06.07.2022.

19:13

Autor: V.K./HRT/Hina

Opoziv Mandras currya

Opoziv Mandras currya

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Državni inspektorat RH izvijestio je u srijedu potrošače o opozivu proizvoda curry Mandras u prahu (ljuti) zbog utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella bareillyu te instant-rezanaca Pancit Canton - čili i čili mansi - Lucky me zbog utvrđenog 2-klor etanola (preteča etilen oksida).


Opoziva se proizvod curry Mandras u prahu (ljuti) (TRS Madras Hot Curry Powder 20 x 100 grama), najbolje upotrijebiti: 06/2023, zbog utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella bareillyu. Curry je u veleporodaji nizozemske tvrtke Asia Express Food BV, Kampen, a stavlja ga na tržište ASIA d.o.o. iz Zagreba, stoji u priopćenju.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća od 28. siječnja 2002. o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Opozivaju se i dvije vrste instant-rezanaca Pancit Canton, čili i čili mansi, Lucky me od 60 grama, svih rokova trajanja, zbog utvrđenog 2-klor etanola (preteča etilen oksida). Uvoznik je Heuschen & Schrouff iz Nizozemske, a na tržište stavlja Asia d.o.o. iz Zagreba. Zemlja podrijetla je Tajland.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Detaljniji podaci o opozivu dostupni su na internetskoj stranici subjekta u poslovanju s hranom https://asiastore.com.hr/.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!