15:35 / 10.03.2022.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Opoziv ministara posvađao Most i progresivnu oporbu

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Odluka 'progresivne oporbe' da uskrati potpise Mostovu prijedlogu za smjenu tri vladina dužnosnika- dvojicu ministara i potpredsjednika Vlade - posvađala je danas saborske zastupnike tih stranaka.

Nikola Grmoja (Klub Mosta) spočitnuo je SDP-u i Možemo zašto nisu dali potpise za Mostovu inicijativu o pokretanju opoziva trojice vladinih dužnosnika, ministara Tomislava Ćorića i Josipa Aladrovića, te potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića.

- Nije mi jasno ponašanje dijela lijeve oporbe, SDP-a i Možemo, zašto ne žele nanijeti veću štetu ovoj Vladi, kazao je Grmoja u slobodnom govoru i pretpostavio da se možda boje da bi loše prošli na prijevremenim izborima.

- Nadam se da će se predomisliti, inače ćemo shvatiti da štite vladajuće iz nekog razloga, dodao je.

SDP-ov Arsen Bauk odgovorio mu je da se do izbora dolazi raspuštanjem Sabora, a ne pokušajem popravljanjem HDZ-ove Vlade.

- Oni su za nas nepopravljivi, istaknuo je Bauk izrazivši nadu da su Mostovci, nakon dva neuspjela pokušaja, definitivno odustali od popravljanja HDZ-a.

Podsjetio je kako je oporba zajedno podnijela prijedlog za raspuštanje Sabora i - kada ta točka dođe na glasanje- biti će prilika da se zazovu izbori.

Uzvratio je Grmoja tumačeći da opozivi ministara služe jedino za nanošenje štete vladajućima jer nijedan nije smijenjen u trenutku kada je oporba pokretala opoziv.

- Pravo je pitanje zašto Arsen Bak, Peđa Grbin i Sandra Benčić ne žele nanijeti štetu Vladi, kazao je.

- Vlada je sama sebi nanijela toliko štete da se mi 'na glavu okrenemo' ne možemo im više štete nanijeti kazao je Bauk.

Bojan Glavašević iz Kluba zeleno-lijevog bloka samo je kratko komentirao: kme kme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!