Opoziv trojice Vladinih dužnosnika uvršten na dnevni red

06.04.2022.

13:33

Autor: M.Š./Hina/HRT

Josip Aladrović i Tomislav Ćorić

Josip Aladrović i Tomislav Ćorić

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Hrvatski sabor u srijedu je na dnevni red uvrstio Mostov prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja potpredsjedniku Vlade Borisu Miloševiću, ministru rada Josipu Aladroviću i ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću.

Točka je uvrštena na dnevni red nakon što je Klub Mosta u malo više od mjesec dana uspio prikupiti potpise potpore petine zastupnika za prijedlog.

- Bilo bi bolje da smo ih uspjeli prikupiti nešto ranije, tada bi Vlada bila u još većim problemima, no, nikada nije kasno, ustvrdio je Nikola Grmoja (Most).

Uz Mostove zastupnike, potporu prijedlogu potpisima su dali zastupnici Domovinskog pokreta, Hrvatskih suverenista, HSS-a, Fokusa, Socijaldemokrata te nezavisni okupljeni u Klub Za pravednu Hrvatsku, dok su Možemo i SDP uskratili svoje potpise.

Zbog te odluke Mostovci su oštro kritizirali progresivnu oporbu pitajući zašto ne žele nanijeti veću štetu Vladi.

Vlada sada ima osam dana da se očituje o prijedlogu opoziva, a rasprava i glasovanje o povjerenju u Saboru moraju se održati najkasnije u roku od 30 dana.

Ako Sabor odbije prijedlog za izglasavanje nepovjerenja ministrima, zastupnici ne mogu ponovno podnijeti isti prijedlog prije isteka roka od šest mjeseci.

Klub Mosta pokrenuo je inicijativu za opoziv trojice Vladinih dužnosnika nakon pokrenutih istraga - protiv Miloševića zbog navodnog namještanja potpora te ministra rada Aladrovića zbog navodnog namještanja poslova, dok smjenu ministra Ćorića traže zbog navodne umiješanosti u aferu "Vjetroelektrane".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!