11:08 / 02.10.2020.

Autor: T.V./Hina

Oprez! Filmske novčanice završile u mjenjačnicama

Foto: PU Varaždinska

Foto: PU Varaždinska

Foto: - / -

Varaždinska policija upozorila je građane da su se u mjenjačnicama pojavile kopije eura koje su nepoznati počinitelji stavili u optjecaj putem kioska i trgovina s uslugom mjenjačnica.
Varaždinska policija upozorila je u petak građane da su se u mjenjačnicama pojavile kopije eura koje su nepoznati počinitelji stavili u optjecaj putem kioska i trgovina s uslugom mjenjačnica, a riječ je o novčanicama koje se koriste u filmskoj industriji i prodaju kao suveniri.

Nekoliko prijevara s kopijama novčanica eura, odnosno s tzv. filmskim novcem, varaždinska policija zabilježila je na svom području u posljednjih nekoliko tjedana.

Lažne novčanice od 10 i 20 eura nose natpis sitnim štampanim slovima "This is not legal, it is to be used for motion props", dok na novčanicama od 200 i 500 eura piše "Souvenir production".

Policija savjetuje građanima da obrate pozornost na te detalje prilikom kupoprodaje ili razmjene novčanica od 10, 20, 50, 100, 200 i 500 eura kako ne bi prilikom transakcije bili oštećeni.

Građane koji se susretnu s takvim novčanicama ili posumnjaju u originalnost policija poziva da to prijave na broj 192.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!