11:16 / 23.01.2018.

Autor: HRT

Optimistični Opara unatoč tumoru zapjevao u bolnici

Andro Krstulović Opara

Andro Krstulović Opara

Foto: - / -

Dobili smo definitivnu dijagnostičku potvrdu i počeli s liječenjem zloćudnog tumora na mozgu. Opara se osjeća dobro. Prognoza ovisi o tipu tumora i reakciji na terapiju, rekao je ravnatelj splitskog KBC-a Ivo Jurić.
Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (50) ima melanom, zloćudni tumor kože koji se proširio na mozak pa je zbrinut na liječenju Odjela neurologije KBC-a Split.

No, optimizma mu ne dostaje, kaže kako ga se nećemo tako brzo riješiti. Video pjesme objavio je na svojem facebook profilu.


Dobili smo definitivnu dijagnostičku potvrdu i započeli s liječenjem zloćudnog tumora na mozgu. Opara se osjeća dobro. Prognoza ovisi o tipu tumora i reakciji na terapiju, rekao je ravnatelj splitskog KBC-a Ivo Jurić.

Osnovano je i povjerenstvo koje će zajedno s gradonačelnikovom obitelji odlučiti hoće li liječenje nastaviti u Zagrebu.

Podsjetimo, gradonačelnik Opara smješten je u subotu u bolnicu zbog glavobolje i vrtoglavice te je zadržan na pretragama. Tijekom prethodna dva dana, liječnici su obavili niz dijagnostičkih pretraga kako bi točno utvrdili što se dogodilo Krstuloviću Opari pa mu je prvotno utvrđeno manje krvarenje u mozgu. Dodatnim pregledima dijagnosticiran mu je zloćudni tumor. 

Dok je splitski gradonačelnik na liječenju, zamjenjuju ga njegovi zamjenici Nino Vela i Jelena Hrgović, što je osobno odredio. Uvijek je nezgodno kad ostanete bez vodećeg čovjeka u igri, ali Andro je naš gradonačelnik i mi s njim razgovaramo, dogovaramo se, odmah smo se dogovorili što i kako nastupiti, kaže Vela.

Sa svih strana, od političkih suparnika do običnih građana, Opari stižu dobre želje.
Ivo Jurić

Ivo Jurić

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!