20:53 / 01.04.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Optužen da je prokockao milijune za liječenje bolesne supruge

default error photo

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv Dine Ljutića (37) kojeg tereti da je prao novac prikupljen putem javnog apela za liječenje onkološki bolesne supruge.

Ljutića, za kojeg je tužiteljstvo u priopćenju navelo samo njegovu dob, optužnica tereti da je od 22. studenog 2019. do 28. prosinca 2020. godine, s namjerom da si pribavi protupravnu imovinsku korist, putem medija uputio javni apel za novčanom pomoći radi liječenja bolesne supruge. Ljutić je pritom dovodio u zabludu potencijalne donatore kako će novac koristiti za liječenje supruge.

Prema optužnici, Ljutić je 4,6 milijuna kuna koje su uplatile fizičke i pravne osobe koristio za svoje vlastite potrebe i uplaćivao ga na svoje privatne račune, a kako bi prikrio porijeklo novca trošio ga je i u igrama na sreću.

Ljutić je novac u iznosu većem od četiri milijuna kuna više puta mjesečno transferirao na račune igara na sreću, preciziralo je tužiteljstvo.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, portal HRT-a razgovarao je s Ljutićem u lipnju prošle godine. Rekao je tada da se njegova supruga Ana Mari 2017. godine teško razboljela u sedmom mjesecu trudnoće. Uspostavljena joj je dijagnoza karcinoma dojke s metastazama na kralježnici. Nakon poroda, pala je u komu, a kada se nakon tri tjedna probudila, uslijedila je serija epileptičnih napada koji su joj trajno oštetili mozak.

Kazao je u lipnju da se njegovoj supruzi pogoršalo neurološko stanje, te da je liječenje vrlo skupo. On je tada radio kao kuhar u jednom poznatom zagrebačkom restoranu na pola radnog vremena, jer se morao brinuti o supruzi koja ni smjela ostati sama ni na trenutak zbog čestih epileptičnih napada. Zbog toga je pokrenuo i stranicu na Facebooku za pomoć svojoj hrabroj supruzi. Dino je tada poručio da mu je najvažnije da je njegova supruga živa i da je uz djecu. Kazao je u lipnju, da se i sam slomi milijun puta dnevno, ali ljubav prema supruzi je jača.

- Zajedno smo 15 godina i kad se sve to desilo, pola mene je otišlo, rekao je tada Dino za portal HRT-a, te dodao da mu je teško, ali nema predaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!