17:39 / 28.04.2021.

Autor: A.M./Hina/HRT

Optužen liječnik koji je za mito propisivao proizvode samo jednog distributera

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uskok je optužio liječnika primarne zdravstvene zaštite da je primio mito kako bi pacijentima propisivao samo proizvode za enteralnu primjenu koje distribuira tvrtka suoptuženika koji mu je navodno platio 3500 kuna.

Podignutom optužnicom liječniku i zaposleniku tvrtke na teret stavljaju da su od 22. svibnja do 18. lipnja 2019., u Gregurevcu dogovorili da će liječnik svojim pacijentima, za novčanu nagradu, propisivati proizvode koje distribuira ta tvrtka.

Liječnik je potom većem broju svojih pacijenata koji su imali preporuku bolničkog specijaliste propisivao dogovorene proizvode, za što je na račun navodno primio 3500 kuna.

Osim toga terete ga i da je Hrvatski zavod za za zdravstveno osiguranje oštetio za nešto više od devet tisuća kuna jer je protivno uvjetima iz osnovne liste lijekova propisao recepte za proizvode za enteralnu primjenu iz ponude navedene tvrtke i pacijentima za koje je znao da nemaju preporuku bolničkog specijaliste.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!