09:25 / 13.10.2021.

Autor: V.G./Hina/HRT

Optužen zbog silovanja i prijetnje na Hvaru

Policija

Policija

Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

Zbog kaznenih djela silovanja i prijetnje Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv 49-godišnjaka, doznaje se na odvjetništvu.


Nasilnik je 24. srpnja 2020. oko 22 sata na Hvaru, uz prijetnju i unatoč odbijanju i opiranju 38-godišnje žene, počinio kazneno djelo silovanja. Uz to je tijekom svibnja 2021. putem mobilnog telefona i društvenih mreža 38- godišnjakinji upućivao prijetnje.

"Tereti ga se da ju je 23. svibnja 2021. oko 15,30 sati u Hvaru fizički napao i tjelesno ozlijedio te joj otuđio mobilni telefon, kao i da joj je putem društvene mreže poslao prijeteću poruku što je sve kod oštećenice izazvalo ozbiljni strah i bojazan za vlastiti život i sigurnost", navodi se u optužnici.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlje mjere opreza iz Zakona o kaznenom postupku odnosno redovitog javljanja ovlaštenom policijskom službeniku, zabrane približavanja žrtvi na udaljenost manjoj od sto metara i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!