Optužena jer se neadekvatno skrbila o dvojici bolesnika, obojica su umrla

22.09.2022.

10:35

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podignulo je optužnicu protiv 51-godišnjakinje koju sumnjiči da je, iako ne ispunjava minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu medicinsku skrb, uz naknadu na smještaj primila dvije osobe narušena zdravlja, a koje su zbog pogoršanog stanja umrle.

Zlatarsko tužiteljstvo priopćilo je da optuženu tereti za dva kaznena djela napuštanja nemoćne osobe, po kojima je kazna zatvora do tri godine predviđena onomu koji nemoćnu osobu koja mu je povjerena ostavi bez pomoći u prilikama opasnima za njezin život ili zdravlje.

Na teret joj se stavlja da je od 1. do 28. svibnja 2020. u mjestu na području Krapinsko-zagorske županije, iako svjesna da ne ispunjava minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu skrb osobe narušena zdravlja, na smještaj uz naknadu od 3500 kuna primila muškarca lošeg zdravstvenog stanja.

Unatoč njegovu pogoršanom zdravstvenom stanju, propustila mu je osigurati adekvatnu medicinsku skrb i njegu, zbog čega je umro 7. lipnja 2020.

Okrivljenu 51-godišnjakinju tereti se i da je od kraja travnja do kraja srpnja 2021. uz naknadu od 3200 kuna na smještaj primila još jednog bolesnog muškarca, kojemu je također propustila osigurati potrebnu stalnu medicinsku brigu, njegu i nadzor, zbog čega je umro 27. srpnja te godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!