17:39 / 13.10.2020.

Autor: M.M./Hina

Optuženik za ubojstvo 16-godišnjakinje ne osjeća se krivim

Arhiva (Nel Pavletic/PIXSELL)

Arhiva (Nel Pavletic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Prvog dana svjedočila je majka ubijene djevojke. Iskaze su dala i trojica vještaka psihijatara.
Branko Rafajac (41), optužen za teško ubojstvo nožem 16-godišnje djevojke u Malom Lošinju u veljači ove godine, na početku suđenja na riječkom Županijskom sudu rekao da se ne osjeća krivim.

- Strašno ubojstvo u Malom Lošinju - osumnjičeni priveden    

Prema optužnici, Rafajac je 14. veljače oko 6.25 ušao u dvorište kuće u kojoj je djevojka živjela s roditeljima i napao njenu majku. Kad ju je djevojka pokušala obraniti, ubo ju je nožem u prsište te je umrla na mjestu zločina.

Prvog dana suđenja pred sudskim vijećem, kojim predsjedava sutkinja Ika Šarić, svjedočila je majka djevojke, opisavši da joj je nepoznati čovjek odjednom ušao u dvorište te je, vičući i psujući, tražio svoju suprugu. Nakon što mu je rekla da je tu nema, napao ju je i udarao. Vidjela je da joj kći izlazi iz kuće, a sljedećeg trenutka ugledala ju je kako leži na tlu. Pokušala joj je pomoći i vikala da se zove hitna pomoć, prepričala je.

Iskaze su dala i trojica vještaka psihijatara, koji su ocijenili da je Rafajac u trenutku zločina bio teško bolestan zbog poremećaja ličnosti i sumanutosti.

Bivša Rafajčeva partnerica u svjedočenju je navela da ga je ostavila nekoliko mjeseci prije ubojstva zbog sumanutog ponašanja. Opisala je tijek njegove bolesti, ističući da je bio nekoliko puta na liječenju zbog psihičkih problema. Posvjedočila je da se zbog toga više puta obraćala policiji, Centru za socijalnu skrb i liječnicima.

Suđenje se nastavlja sutra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!