12:57 / 27.04.2021.

Autor: Hina

Optuženo devet krijumčara migranata

USKOK

USKOK

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

USKOK je nakon provedene istrage zbog krijumčarenja migranata u utorak podigao optužnicu protiv Afganistanca i osmorice hrvatskih državljana.


Prvooptuženog Afganistanca tužiteljstvo tereti da je povezao ostale okrivljenike kako bi se okoristili nedozvoljenim prevođenjem stranaca preko hrvatsko-slovenske granice.


Nakon što je s nepoznatim osobama iz inozemstva dogovorio nedozvoljeno prevođenje većeg broja stranaca preko državne granice, Afganistanac je s trojicom suokrivljenika dogovorio da za 600 do 800 eura po osobi migrante preuzimaju i prevoze od hrvatsko-bosanske do blizine hrvatsko-slovenske granice.


Za prijevoz stranih državljana, koji su na neutvrđeni način prešli izvan legalnog graničnog prijelaza iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, angažirani su ostali okrivljenici, dok posljednju dvojicu optuženih USKOK tereti da su sudjelovali u samo jednom prijevozu stranaca.


Osim toga, petookrivljenog terete i da je u kući u Maloj Buni držao preko 600 grama marihuane namijenjene daljnjoj preprodaji.


USKOK je u optužnici predložio određivanje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!