11:55 / 11.02.2019.

Autor: M.Š./HRT

Optužnica protiv sedmorice zbog paljenja vikendice Ortynskog

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv sedmero hrvatskih državljana.
Zbog sumnje da su se udružili zbog paljenja vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortyinskog na Braču Uskok je pred osječkim Županijskim sudom podignuo optužnicu protiv Dragana Bakovića "Bambura" i još šestoro okrivljenika, izvijestilo je u ponedjeljak tužiteljstvo, ne navodeći imena optuženika.

Bakovića Uskok tereti da je, od siječnja 2017. do svibnja 2018. na području Osijeka, Brača, Omiša, Splita, Makarske, Bosne i Hercegovine i Njemačke, u zajedničko djelovanje povezao 2. 3. i 4. okrivljenog te najmanje još jednog nepoznatog počinitelja radi zapaljenja vikend kuće Radovana Ortynskog, u Postirama na otoku Braču.

Kako bi ostvario plan Baković je je s drugookrivljenim 53-godišnjakom dogovorio da zajedno s najmanje još jednim nepoznatim počiniteljem zapale vikendicu te da trećeokrivljena 32-godišnjakinja, otputuje s 53-godišnjakom na Brač i bude s njim cijelo vrijeme tijekom izvršenja kaznenog djela kako bi se, nakon paleža vikendice, što lakše i bez pobuđivanja ikakve sumnje udaljio s otoka Brača, a da četvrtookrivljeni 41-godišnjak, bude osoba koja će Bakovića izvijestiti o izvršenju planiranog kaznenog djela.

Sukladno dogovoru, drugookrivljenik i najmanje još jedan nepoznati počinitelj su u večernjim satima 1. travnja 2017. zapalili vikendicu Radovana Ortynskog, na kojoj je nastala šteta od preko 200 tisuća kuna, izvijestio je Uskok.

Kako je pri paljenju vikendice došlo do eksplozije u kojoj je 53-godišnjak teško ozlijeđen Baković je, po sumnjama tužiteljstva, organizirao njegovu evakuaciju s Brača i liječenje u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj.

U optužnici tužiteljstvo predlaže produljenje istražnog zatvora protiv Bakovića i još trojicu okrivljenika.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!