09:18 / 15.07.2019.

Autor: HRT

Orepić: Politike SDP-a i HDZ-a su rasule sve što se zove Hrvatska

-

-

Foto: - / -

Na pitanje koji su motivi njegove kandidature, odgovorio je da ne želi biti predsjednik, nego raditi taj posao.
Ne želim biti predsjednik, želim obnašati dužnosti predsjednika, a to je da bdijem nad Hrvatskom! Poručio je to na svom predstavljanju kao predsjednički kandidat bivši Mostovac Vlaho Orepić, a jutros je gostovao u emisiji Studio 4.

Upitan je li za veće i konkretnije predsjedničke ovlasti, Orepić je odgovorio da su sadašnje dovoljne. Trebalo bi, kaže, u nekim detaljima precizirati tko što radi, ali tendencija "Nove politike" je jačanje parlamentarne demokracije.

- Želimo potisnuti stranačku demokraciju koja sada dominira, a posebno spriječiti dolazak ove navodne predsjedničke demokracije koju gospoda okružena oko gospodina Škore žele naglasiti. To je zapravo jedan dio HDZ-a koji želi vratiti sebe na vlast, kaže Orepić.

Na pitanje koji su motivi njegove kandidature, odgovorio je da ne želi biti predsjednik, nego raditi taj posao.

- Predsjednička je dužnost da bdije nad urednim i pravednim djelovanjem svih tijela državne vlasti i da zastupa sve građane RH. Želim jačati parlamentarne demokracije, kazao je.

- Obnašanje dužnosti predsjednika RH je iznimno ozbiljan posao i ima ulogu zrcaliti dominantna uvjerenja društva koje predstavlja, a planirani medijski smjer koji želi poniziti tu ulogu predsjednika i želi reći da su male ovlasti treba opovrgnuti i naglasiti da to nije točno, izjavio je Vlaho Orepić i poručio kako je uloga predsjednika iznimno bitna i tako se trebamo prema tim izborima i ponašati.

Orepić je izjavio da je politika HDZ-a pristala na milijune državljana RH manje i da je stoga svaki glas za njih rasipanje glasova. Za SDP napominje da uopće nemaju svog kandidata. "Milanović nije njihov kandidat, oni mu daju potporu, pa već to puno govori", dodaje.

- Te politike su rasule sve ovo što se zove Hrvatska. Moja kandidatura je poziv, pozivam građane da izađu na izbore jer mi smo u većini i možemo nadglasati ovu bahatu, bučnu i lopovsku Hrvatsku koja je u manjini, ali nažalost dominira u političkom prostoru i koja još uvijek sama sebe besramno nudi kao rješenje, zaključio je Orepić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!