12:46 / 30.04.2020.

Autor: M.M./Hina

Orepić pristupio HSS-u

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

HSS se ozbiljno priprema za izbore, sprema se izaći u bilo kojoj varijanti, rekao je Beljak, dodavši da razgovara sa SDP-om i ostalim kolegama iz opozicije.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako je HSS-u pristupio Vlaho Orepić, predsjednik Nove politike i bivši 'mostovac', te istaknuo kako u stranci ne isključuju i mogućnost samostalnog izlaska na parlamentarne izbore.

HSS se ozbiljno priprema za izbore kad god oni bili, sprema se izaći u bilo kojoj varijanti, rekao je Beljak, potvrdivši kako razgovara sa SDP-om i ostalim kolegama iz opozicije oko zajedničkog nastupa na izborima, ali ne isključuje ni samostalan izlazak.

- Pregovori sa SDP-om nisu zapeli, ali nas iskustvo uči da se trebamo pripremati kao da će izbori biti sutra i da ćemo biti sami, odgovorio je na konferenciji za novinare.

Podsjetio je kako već dulje zagovara ujedinjenje opozicijskih stranaka koje imaju slične programe, ali, dodaje, nije na njemu. 

- Spremni smo dogovoriti se, ne samo sa SDP-om, nego i ostalim opozicijskim strankama, ali to ne znači da će HSS čekati i bilo koga moliti, rekao je Beljak, ustrajavajući da HSS ne razgovara o mandatima, nego isključivo o programima.

Podsjeća i kako stranka više od dvije godine ima program Nova republika, koji je definirao što Hrvatskoj treba, a aktualnu krizu vidi kao priliku za njegovu realizaciju.

Za Orepićev dolazak u HSS Beljak kaže da je veliko pojačanje te najavljuje proces spajanja dviju stranaka u HSS.

Orepić: Nužno je okupiti se protiv politika koje su opljačkale narod

Potvrđuje to i sam Orepić koji za HSS kaže da je "progresivna, republikanska i zelena stranka i kao takva programski podudarna s politikom širokog centra, koju je proklamirala njegova Nova politika (NP).

Glavni cilj NP-a je održanje i zaštita Hrvatske kao životnog prostora, a ta ideološka 'dota' ugrađuje se u HSS, kaže Orepić i kao političku nužnost navodi okupljanje u borbi protiv politika koje su opljačkale, raselile i podijelile hrvatski narod.

Ne boji se da će ga birači doživjeti kao političkog prevrtljivca jer je, tumači, od prvog dana političkog angažmana čvrsto na identičnim pozicijama.

Most se dislocirao u krajnje desnu stranku i zato sam ga napustio, moja je pozicija široki politički centar, ulazim u stranku koja ima potencijal okupljanja, rekao je Orepić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!