21:29 / 08.02.2018.

Autor: HRT

Orešković i Novaković kandidatkinje za Povjerenstvo o sukobu interesa

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Odbor za izbor i imenovanje zatim će tu listu poslati Saboru koji bi je u dnevni red trebao uvrstiti u iduću srijedu, raspraviti u četvrtak, a o samom Povjerenstvu glasovati u idući petak.
Na saborskom Odboru za izbor i imenovanje za novu predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa predložene su Dalija Orešković i Nataša Novaković. Orešković je dobila jednoglasnu potporu, a Novaković ima osam glasova za, a četiri suzdržana.

Kandidati su Tončica Božić, Davorin Ivanjek, Aleksandra Ileković Jozić, Dalija Orešković, Nataša Novaković i Tatijana Vučetić. 

Arsen Bauk (SDP) je u ime oporbe predložio da se na listu za članove Povjerenstva još uvrste Antonija Petričušić, Duje Prkut i Dragan Zelić. Nije prošao njegov prijedlog da se na listu izabere onoliko kandidata koliko se bira, odnosno njih pet, za što je predsjednik Odbora Ante Sanader kazao da bi bilo nedemokratski da Odbor odlučuje umjesto Sabora.

Članovi su glasovali pojedinačno o svakom predloženom kandidatu.

Odbor za izbor i imenovanje listu će poslati Saboru koji bi je u dnevni red trebao uvrstiti u iduću srijedu, a raspraviti u četvrtak te o samom Povjerenstvu glasovati u idući petak. Inače, sadašnjem Povjerenstvu mandat istječe u nedjelju, 11. veljače.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!