Daliji Orešković straža onemogućila ulazak u sabornicu

12:45 / 16.04.2021.

Autor: HRT/D.M./Hina

Dalija Orešković

Dalija Orešković

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Saborska zastupnica Centra Dalija Orešković izjavila je da joj je saborska straža onemogućila ulazak u sabornicu, nakon što joj je jučer tijekom rasprave predsjedavajući Željko Reiner (HDZ) dodijelio mjeru udaljenja sa sjednice u dvostrukom trajanju.

- Danas se raspravlja o kontroli javne nabave, temi o kojoj bih osobno imala puno toga važnoga za reći, no to nisam mogla jer me je saborska straža, po nalogu i uputi predsjedavatelja Željka Reinera, fizički spriječila da uđem u sabornicu , izjavila je Orešković u Saboru.

Reiner je tijekom sjednice u četvrtak izrekao nekoliko stegovnih mjera Orešković, a jedna od njih bila je i udaljenje sa sjednice u dvostrukom trajanju. Orešković je ocijenila kako nije bilo razloga za izricanje takve mjere i ustvrdila da vlast koja se na takav način ponaša prema zastupnicima nije demokratska.

- U mom konkretnom slučaju Reiner, ne po prvi put, zloupotrebljava svoju poziciju predsjedavanja Saborom, ometa me u govoru, prekida i onemogućava da izgovorim što želim. Radi se o brutalnom totalitarnom pokušaju zastrašivanja i sprječavanja mene kao zastupnice u iznošenju argumentirane rasprave, kazala je.

Najavila je da će uložiti prigovor i pozvala ostale zastupnike da osvijeste taj problem.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!