Orkanski vjetar na dionicama Jadranske magistrale

20.01.2023.

23:50

Autor: Hina/I.B.

Olujna bura

Olujna bura

Foto: Dnevnik / HRT

Zbog orkanskog vjetra za sav promet zatvorena je dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, a u prekidu su pojedine trajektne linije, izvijestio je u petak kSNO navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje; autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; Jadranska magistrala (DC8) na dionici Novi Vinodolski-Senj-Karlobag; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; DC106 Paški most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Bakar-Novi Vinodolski, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) te LC58107 Kraljevica-Križišće promet je zabranjen za I. i II. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom, motocikle (I. skupina vozila), dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila.

Razmočen snijeg na cestama u Gorskom kotaru i Lici mjestimice usporava promet.

Zbog olujnog vjetra zabrane su za pojedine skupine vozila u priobalju.

HAK upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Trajektne linije u prekidu

U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska; Stinica-Mišnjak; katamaranske linije: Pula-Zadar, Rijeka-Cres-Mali Lošinj i Rijeka-Rab-Novalja.

Trajekt na liniji Brestova - Porozina ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3t nosivosti.

Prekid na linijama u subotu, 21. siječnja: trajekt Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ; katamaran Ubli - V. Luka - Hvar - Split neće isploviti iz luke Ubli; katamaran Zadar-Premuda-Silba-Olib i Šibenik-Kaprije-Žirje (do 22. siječnja u 9 sati).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!