10:53 / 24.05.2019.

Autor: D.M./HRT

Oružje i eksploziv nađeni u grobnici u Borovu

-

-

Foto: - / -

Oružje, od 'kalašnjikova' i bombi do raketnog bacača i plastičnog eksploziva, pronađeno je na dubini od 20 do 75 centimetara.
Veća količina oružja pronađena je na groblju u Borovu, prilikom otvaranja grobnice osobe preminule 1945. godine. Oružje, od 'kalašnjikova' i bombi do raketnog bacača i plastičnog eksploziva, pronađeno je na dubini od 20 do 75 centimetara, izvijestila je policija koju je o događaju izvijestio djelatnik komunalne tvrtke.

U grobnici su pronađena četiri kalašnjikova, tri poluautomatske puške, dvije puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 grama, pola kilograma plastičnog eksploziva, tri protuoklopne mine, devet upaljača za protuoklopne mine, 20 metara sporogorećeg štapina, nekoliko tisuća komada različitog streljiva, uređaj za detekciju radioaktivnosti i više komada nabojnika za automatske i poluautomatske puške.

Policija je izvijestila da će pronađeno oružje biti uništeno te da su o događaju izvijestili Državno odvjetništvo u Vukovaru. Podsjećaju da i dalje traje preventivna akcija "Manje oružja, manje tragedija", u kojoj se bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo može predati bez straha od sankcija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!