11:04 / 10.09.2019.

Autor: M.Š./Hina

Osam kajakaša spašeno iz nevremena na moru kod Šipana

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Većina brodolomaca su Norvežani, a jedan je hrvatski državljanin koji je vodio skupinu kajakaša.
Osam kajakaša u Dubrovačkom arhipelagu, sedam Norvežana i jedan Hrvat, spašeno je iz jakog nevremena u ponedjeljak u akciji u kojoj su sudjelovali službenici dubrovačke Lučke kapetanije i pomorske policije u koordinaciji s Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Poziv u Dubrovačkoj kapetaniji primljen je 9. rujna u 12.10 sati preko službe Hitne medicinske pomoći Dubrovnik, čiji djelatnici su netom prije zaprimili poziv osam kajakaša koji su se našli u jakom nevremenu s vanjske strane otoka Šipana.

Nedugo zatim, službenici pomorske policije uočili su kajakaše na pola puta između Rta Prtuše i prolaza Harpoti te su iz mora spasili pet kajakaša, dok su službenici Lučke kapetanije spasili troje kajakaša, nakon čega su ih prevezli u Luku Šipansku gdje su ih preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći.

Većina brodolomaca su Norvežani, a jedan je hrvatski državljanin koji je vodio skupinu kajakaša.

Među spašenim brodolomcima samo jedna osoba, Norvežanin, trebao je medicinsku pomoć, s obzirom na manje ozljede po tijelu.

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik su nakon završetka spasilačke aktivnosti nastavili očevid kako bi se utvrdio uzrok pomorske nesreće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!