10:35 / 13.08.2020.

Autor: I.D./HRT

Osam novozaraženih mlađih osoba na području Zadarske županije

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dio novozaraženih najvjerojatnije se zarazio tijekom noćnih izlazaka u većim skupinama ljudi. Dio je već bio u samoizolaciji i ima blage simptome, a neki su bili u kontaktu sa zaraženim osobama.
Na području Zadarske županije osam je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o mladim osobama rođenim između 1986. i 2001. godine kojima su utvrđeni kontakti i kretanja, a slučajevi nisu međusobno povezani.

Dio novozaraženih najvjerojatnije se zarazio tijekom noćnih izlazaka u većim skupinama ljudi. Dio je već bio u samoizolaciji i ima blage simptome, a neki su bili u kontaktu sa zaraženim osobama.

Jedna novozaražena osoba mlađi je muškarac dvojnog državljanstva (Bosne i Hercegovine te Švicarske) koji će do ozdravljenja boraviti u organiziranom smještaju na području Grada Zadra. Njegovi kontakti su obrađeni i stavljeni u samoizolaciju.

Aktivan nadzor provodi se nad 191 osobom. Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 133 testiranja uzoraka sa sumnjom na koronavirus.

Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar je hospitalizirano pet oboljelih. Jedna osoba je na respiratoru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!