Osiguran izvanredni smještaj za zagrebačke beskućnike

09.02.2023.

14:27

Autor: HRT/D.M./Hina

default error photo

Grad Zagreb je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa zbog iznimno hladnih i nepovoljnih vremenskih uvjeta od četvrtka osigurao izvanredni smještaj, suhi obrok i topli napitak za beskućnike u Ulici Grada Vukovara 235.

Na taj način osobama koje borave na otvorenom i nemaju drugi odgovarajući smještaj pruža se mogućnost boravka u toplom prostoru za vrijeme trajanja nepovoljnih zimskih uvjeta, navodi se u priopćenju iz Grada.

Ukupan kapacitet smještaja je 150 korisnika, trenutno je slobodno pedesetak mjesta, a dežurstvo je organizirano od 19 sati navečer do sedam sati ujutro.

U svrhu osiguranja prehrane, beskućnici koji nisu obuhvaćeni uslugom privremenog smještaja imaju pravo na prehranu u pučkoj kuhinji na lokacijama: Branimirova 35, Cerska 3 i Alfirevićeva 6 te u Župi Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

Pored prenoćišta i prehrane, Grad Zagreb osigurava financijska sredstva za rad dva dnevna boravka za beskućnike u organizaciji Udruge Dom i Udruge Pet plus.

Privremeni smještaj beskućnika osiguran je u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb u Velikoj Kosnici i Caritasom Zagrebačke nadbiskupije u Sesvetskom Kraljevcu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!