Osigurana sredstva za rad 64 pomoćnika u nastavi u Ličko senjskoj županiji

10.08.2022.

15:21

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Sasa Miljevic / Pixsell

U Ličko senjskoj županiji su za sljedeću školsku godinu osigurana sredstva za svih 64 pomoćnika u nastavi u deset osnovnih i tri srednje škole i to 1,9 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda i oko 900.000 kuna od Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Župan Ernest Petry rekao je Hini kako ga je odluka o tome koja je u srijedu stigla iz Ministarstva obradovala jer to znači da će se na vrijeme, s početkom sljedeće školske godine, moći organizirani nastava za sve učenike s teškoćama u razvoju.

- Ta su sredstva važna za realizaciju projekta jednakih mogućnosti, odnosno za plaćanje usluge pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika koji će raditi s učenicima s teškoćama u razvoju, rekao je Petry.

Naglasio je da je za te učenike u osnovnim i srednjim školama važno da dobiju pomoć da bi im se povećala socijalna uključenost, odnosno integracija u društvo.

Iznos od 1,9 milijuna kuna je 95 posto potrebnih sredstava za 44 pomoćnika u osam osnovnih i tri srednje škole, a razliku od 99.664 kuna osigurala je županija iz svog proračuna.

Ti će asistenti raditi u Strukovnoj školi Gospić i srednjim školama u Korenici i Senju, te u osnovnim školama u Otočcu, Perušiću, Brinju, Udbini, u Donjem Lapcu, Novalji, Korenici i u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je dodatnih 896.975 kuna za 20 pomoćnika u osnovnim školama dr. Jure Turića u Gospiću i dr. Franje Tuđmana u Ličkom Osiku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!