14:00 / 17.09.2020.

Autor: Hina

Osijek: Dvojica SDP-ovih gradskih vijećnika napustila stranku

Gradonačelnik Ivan Vrkić (foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Gradonačelnik Ivan Vrkić (foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Tijekom sjednice Gradskog vijeća Mikan je novinarima izjavio da kao dugogodišnji član SDP-a "ne želi sudjelovati u uništavanju nečega što je stvarao".
Dosadašnji SDP-ovi osječki gradski vijećnici Neđeljko Knežević i Goran Mikan zbog nezadovoljstva vodstvom stranke napustili su SDP i klub u Gradskom vijeću gdje će djelovati kao neovisni vijećnici, ali i dalje podržavati gradonačelnika Ivana Vrkića.

Tijekom sjednice Gradskog vijeća Mikan je u četvrtak novinarima izjavio da kao dugogodišnji član SDP-a "ne želi sudjelovati u uništavanju nečega što je stvarao".

Smatra kako je riječ o procesu koji, na lokalnoj i državnoj razini, u stranci traje dugo godina, a najvećim krivcima smatra "one koji vode stranku ili su je vodili". Najavio je da će podržavati gradonačelnika Ivana Vrkića do kraja mandata.

I Knežević je rekao da je napustio SDP zbog nezadovoljstva načinom vođenja stranke koja se, smatra, vodi tako da su osobni interesi ispred interesa stranke kojoj pada rejting i na državnoj razini i u gradu Osijeku.

- Mislim da je SDP u dubokoj krizi i da će to potrajati godinama, ali krizu su izazvali prvenstveno oni koji vode stranku, kao i mi ostali članovi koji smo to podržavali, ocijenio je.

Također je najavio da će u Gradskom vijeću i dalje podržavati gradonačelnika Vrkića, ali i da će "razmišljati svojom glavom, u skladu s interesima građana".

Predsjednik osječkog SDP-a i dogradonačelnik Boris Piližota izjavio je novinarima da je SDP demokratska stranka u koju svatko može dobrovoljno ući, ali isto tako, iz osobnih razloga, i izaći.

Razloge napuštanja stranke dvojice bivših članova nije želio komentirati, poručivši da o takvim temama treba razgovarati isključivo na stranačkim tijelima.

- Mislim da do poremećaja broja glasova u Gradskom vijeću neće doći, ali se to naravno nikada ne može znati. U protekle tri godine imali smo nekoliko situacija u kojima se govorilo o preslagivanju i gubitku većine, pa se to nije dogodilo, zaključio je Piližota.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!