10:40 / 13.06.2020.

Autor: HRT

Osijek: Jedan novi slučaj koronavirusa

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Osječko-baranjskoj županiji evidentiran je jedan novi slučaj koronavirusa, tako da su dosad u epidemiji u toj županiji oboljele 134 osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.
U Osječko-baranjskoj županiji evidentiran je jedan novi slučaj koronavirusa, tako da su dosad u epidemiji u toj županiji oboljele 134 osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Nakon tri dana bez osoba aktivnih na COVID-19 testiranjem u županijskom Zavodu za javno zdravstvo potvrđen je jedan pozitivan nalaz. Riječ je o osobi iz Osijeka koja se nedavno vratila iz Austrije te potom bila u samoizolaciji, a testirana je prije ponovnog odlaska u Austriju, priopćili su iz Stožera.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, jednoj osobi koja je kontakt novozaraženog, određena je samoizolacija pa su trenutačno pod tom mjerom u Županiji tri osobe. U Stožeru napominju kako je u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek u protekla 24 sata testirano 19 uzoraka i svi su bili negativni.

Novi pozitivan nalaz na koronavirus ujedno je novo upozorenje da se svi građani trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera jer je prenošenje virusa i dalje moguće, poručili su iz županijskog Stožera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!