12:13 / 22.03.2020.

Autor: HRT

Osijek: Nema novoboljelih, u ZJZ-u testiranja i za Vukovar i Vinkovce

Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Pandžić je rekao je na konferenciji za novinare kako je svih jučerašnjih 12 testova bilo negativno.
U Osječko-baranjskoj županiji nema novoboljelih od koronavirusa, a osječki županijski Zavod za javno zdravstvo obavljat će testiranja za područje Vukovara i Vinkovaca te prema potrebi i za druge slavonske županije, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.

Ravnatelj Zavoda Zlatko Pandžić rekao je na konferenciji za novinare kako je svih jučerašnjih 12 testova bilo negativno, uključujući i ranija tri sumnjiva slučaja, koja su bila poslana na ponovno testiranje.

S obzirom na situaciju koja je u Zagrebu nastala nakon jutrošnjeg potresa, izvijestio je kako će osječki Zavod od danas do daljnjega obavljati testiranja za bolnice u Vukovaru i Vinkovcima, te tako "rasteretiti potrebe u Zagrebu".

- Ako bude mogućnosti i potrebe, proširit ćemo to i na Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju - najavio je Pandžić.

Načelnik osječko-baranjske policije Ladislav Bece kazao je kako je u protekla 24 sata zaprimljeno 14 dojava o kršenju samoizolacije,  u pet slučajeva to je i potvrđeno, a radi se o osobama s područja Đakova, Našica, Osijeka, Donjeg Miholjca i Čepina. Dodao je kako se u samoizolaciji trenutno nalazi 990 osoba.

Najavio je kako od će ponedjeljka Policijska uprava raditi po drugačijem režimu, pa će neposredni rad sa strankama biti obustavljen, a radit će se jedino izdavanje osobnih iskaznica, i to u opravdanim i žurnim situacijama te vozačkih dozvola vozačima profesionalcima.

Svi ostali zahtjevi za izdavanjem određenih dokumenata mogu se slati elektronskom poštom ili putem sustava e-građanin, poručio je načelnik Bece.

S  obzirom na to da je odlukom nacionalnog Stožera ukinut javni međugradski prijevoz, što stvara probleme tvrtkama s ovoga područja u kojima rade radnici iz okolnih mjesta, načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović kazao je kako se radi se na rješavanju toga problema kako bi se organizirao prijevoz isključivo za radnike.

U ime Stožera uputio je snažnu podršku stanovnicima Zagreba, koje je jutros pogodila nova tragedija, istaknuvši kako će Slavonija "za njih učiniti sve što može".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!