Osijek: Od prijave do cijepljenja ne čeka se dugo

25.05.2021.

16:41

Autor: Marina Gantar/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Cijepljenje

Cijepljenje

Foto: HTV / HRT

Broj novooboljelih od koronavirusa posljednjih se dana na istoku Hrvatske smanjuje. U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji od 376 testiranih 19 je osoba pozitivno na COVID-19. U bolnicama na području županije zbog te je bolesti hospitalizirano 67 pacijenata, od kojih je 7 na respiratoru. Preminule su 2 osobe u dobi od 62 i 79 godina. Jedini način za borbu s virusom je cijepljenje.

Galerija
Osijek: Na cijepljenje ne čeka se dugo, Foto: Marina Gantar/HRT
Osijek: Na cijepljenje ne čeka se dugo, Foto: Marina Gantar/HRT

Unatoč velikom broju naručenih građana, u osječkoj dvorani Gradski vrt nema gužvi za cijepljenje protiv koronavirusa. Na cijepljenje se dolazi isključivo putem narudžbe obiteljskoga liječnika. Od narudžbe do cijepljenja ne čeka se dugo.

Građani su upoznati s mogućim nuspojavama koje prolaze za 24 sata.

- Nuspojave dijelimo na lokalne, bolnost na mjestu uboda, otok na mjestu uboda te imamo neke sistematske nuspojave koje mogu biti blaža temperatura. To su očekivane nuspojave cjepiva, naglasila je dr. Nikolina Tutić iz Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije.

Svake dvije minute u ovoj je dvorani na cijepljenje naručen po jedan pacijent.

- Ovo je jedno od 11 mjesta u županiji kamo se može doći cijepiti ovaj tjedan. Cijepimo 5 dana u tjednu. Danas cijepimo jednom dozom Pfizera. U nedjelju cijepimo Modernom prvu dozu za sve pacijente koji su se naručili putem liječnika obiteljske medicine, govori mag. med. techn. Dragica Pavlović, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo iz Doma zdravlja Osječko-baranjske županije.

U ovoj se dvorani tijekom dana cijepi oko 600 osoba. Prošli h je tjedan u Osječko-baranjskoj županiji cijepljeno gotovo 13 tisuća. Cijepljenje se nastavlja i dalje na cijepnim punktovima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!