19:49 / 20.08.2021.

Autor: Marin Ćurić/T.D./Dnevnik/IMS/HRT

Osijek: Ovogodišnjih 97 tretmana nije bilo dovoljno kako bi se eliminirali komarci

Javljanje iz Osijeka

Javljanje iz Osijeka

Foto: Dnevnik / HRT

Svjetski je dan komaraca. U našoj zemlji probleme stvaraju posebno na istoku. Osijek trenutačno vodi drugi rat protiv komaraca ovoga ljeta.

Reporter HTV-a Marin Ćurić javio se u Dnevnik HTV-a iz Osijeka i otkrio kako se Osijek bori protiv komaraca.

- Utrošeno je u borbu protiv komaraca 5 milijuna i 300 tisuća kuna u što spada i 3 milijuna financijske pomoći Vlade Republike Hrvatske, Osječko-baranjskoj županiji, Osijeku. Usporedbe radi, prošle godine provedeno je 36 tretmana, a 2019. 33 tretmana. Ovogodišnjih 97 rekordnih tretmana nije bilo dovoljno kako bi se eliminirali komarci, oni su i dalje prisutni. Sve govori o kakvoj godini je riječ i kakvoj najezdi je riječ. Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u nekoliko je navrata prozivao načelnike općina oko Osijeka za nedovoljnu brigu u borbi protiv komaraca kako ne rade ništa ili premalo. Podsjećao je kao postoji zakonska obveza da to čine. Gospodarstvo trpi, poljoprivreda pogotovo, no najvišu cijenu plaćaju sami građani čiji su životi daleko od normalnih.

Marin Ćurić je istaknuo kako nije riječ o problemu koji je nerješiv.

- Potrebno je malo političke volje, zajedništva, pritiska i novca. Čini se kako svega toga nedostaje. Građani su dosta ljuti, ogorčeni i siti obećanja, ponajviše su siti komaraca i uboda komaraca te da se ova regija povezuje s komarcima, rekao je Ćurić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!