13:11 / 21.06.2020.

Autor: HRT

Osijek: Pet novozaraženih koronavirusom

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, arhiva

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

U posljednja 24 sata u osječkom KBC-u testirano je 26 osoba, od kojih je pet imalo pozitivan nalaz na koronavirus.
U zadnja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji zaraza koronavirusom potvrđena je za novih pet osoba, a riječ je o mlađim ljudima i bliskim kontaktima prethodno oboljelih, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

U posljednja 24 sata u osječkom KBC-u testirano je 26 osoba, od kojih je pet imalo pozitivan nalaz na koronavirus, pa je u županiji od početka pandemije ukupno od virusa oboljela 141 osoba.

Sve oboljele osobe nalaze na kućnom liječenju.

U Stožeru ističu kako je od jučer 35 novih osoba u samoizolaciji i svi su kontakti ranije oboljelih, a ukupno se u samoizolaciji na području županije trenutno nalazi 40 osoba.

Epidemiolozi županijskog Zavoda za javno zdravstvo nakon bliskih šire krug kontakata oboljelih i prema potrebi određuju samoizolaciju, te upućuju na testiranje u skladu s epidemiološkim preporukama.

Osječko-baranjska policija nastavit će provjeravati kršenje mjere samoizolacije.

- Iznimno je važno poštivati propisanu mjeru samoizolacije, jer time štitimo svoje bližnje, osobito članove obitelji starije životne dobi te doprinosimo sprječavanju širenja bolesti, rekao je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić.

Ivan Vrkić
, gradonačelnik Osijeka potvrdio je za HRT-u da se jučer sam stavio u samoizolaciju jer je prije pet dana bio u kontaktu s muškarcem kojemu je zaraza potvrđena u petak. Vrkić je razgovarao s epidemiolozima i dogovorili su se da će se testirati u utorak.

Inače, u Hrvatskoj je jučer zaraza koronavirusom potvrđena za novih 19 osoba, od kojih su dvije bile iz Osječko-baranjske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!