18:43 / 15.04.2020.

Autor: V.K./Hina

Osijek: Podignuta optužnica protiv trojice razbojnika

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv trojice razbojnika koji su u listopadu prošle godine između Koprivne i Hrastina presreli vozilo i iz vatrenog oružja ranili dvojicu zaštitara.
Osječko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv trojice razbojnika koji su u listopadu prošle godine između Koprivne i Hrastina presreli vozilo i iz vatrenog oružja ranili dvojicu zaštitara te opljačkali više od 770 tisuća kuna.

Predloženo je da se svim okrivljenicima koje se tereti za pokušaj teškog ubojstva i razbojstvo produži istražni zatvor, izvijestilo je to odvjetništvo.

Okrivljenici se terete da su se dogovorili usmrtiti dvojicu zaštitara zaštitarskog društva iz Slavonskog Broda te im oduzeti sve stvari i novac koji pronađu.

Optuženi su da su 21. listopada 2019. na lokalnoj cesti između Koprivne i Hrastina, maskirani kapama "fantomkama" i naoružani automatskim vatrenim oružjem, presreli osobni automobil u kojem su zaštitari prevozili utržak iz obližnjih trgovačkih radnji.

Osnovano se sumnja da su iz vatrenog oružja rafalno pucali prema vozilu, pri čemu je 29-godišnji zaštitar - vozač teško ozlijeđen, a 42-godišnji zaštitar - suvozač lakše ozlijeđen.

Nakon što su ih napali i zaustavili vozilo, okrivljenici su od zaštitara, prijeteći im automatskim oružjem, zatražili da im predaju mobitele i službene pištolje te kofer s novcem, što su oni u strahu za život i učinili.

Tereti ih se da su, nakon toga, zapovjedili zaštitarima da legnu licem prema tlu, a zatim su s mjesta razbojstva pobjegli osobnim automobilom.

Državno odvjetništvo predložilo je da se trojici okrivljenika produži istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja djela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!