Osijek: Umrle četiri osobe, u županiji 96 novozaraženih

12:37 / 27.10.2020.

Autor: HRT/Hina

Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Umrli su 76-godišnjakinja iz Đurđenovca, 65-godišnjak iz Vukojevaca, 61-godišnjak iz Osijeka te 68-godišnjak iz Đakova.
U osječkom KBC-u umrle su četiri osobe koje su uz koronavirus imale i druga teža oboljenja, a Osječko-baranjska županija u zadnja 24 sata bilježi 96 novozaraženih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. U zadnja 24 sata testirana su 393 uzorka.

➡️ Nove mjere stupile na snagu 
➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Zagrebačka Arena, bolnica za COVID pacijente 

U Respiracijskom centru osječkog KBC-a umrli su 76-godišnjakinja iz Đurđenovca, 65-godišnjak iz Vukojevaca, 61-godišnjak iz Osijeka te 68-godišnjak iz Đakova. Na liječenju u osječkom KBC-u trenutno se od koronavirusa liječe 83 osobe, a 12 ih je na respiratoru. Devet oboljelih osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici u Našicama.

Najviše novozaraženih, njih 40, je s osječkog područja, 16 je zabilježeno na području Valpova od kojih devet u prigradskom naselju Šag gdje se virus probio u dom za starije i nemoćne s ukupno 51 korisnikom, pa je u tijeku intenzivna epidemiološka obrada. Samoizolacija je u zadnja 24 sata određena za 30 novih kontakata pozitivnih osoba, a pod tom mjerom je ukupno 3.259 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!