Osijek: Zbog pljačke i ranjavanja zaštitara uhićena trojica

25.10.2019.

11:39

Autor: HRT

default error photo
Trojica osumnjičenih za pljačku zaštitarskog vozila s novcem i pokušaj teškog ubojstva, koji se dogodio u ponedjeljak između Đakova i Osijeka, u rukama su pravosuđa.
Trojica osumnjičenih za pljačku zaštitarskog vozila s novcem i pokušaj teškog ubojstva, koji se dogodio u ponedjeljak između Đakova i Osijeka, u rukama su pravosuđa. 

- Istražni zatvor osumnjičenom za oružanu pljačku kod Osijeka 

Istražnom sucu u Osijeku privedena su i preostala dvojica muškaraca, starih 23 i 26 godina, zbog sumnje da su s jučer zatvorenim 23-godišnjakom, bivšim zaštitarem oštećene tvrtke, izveli oružanu pljačku zaštitarskog vozila 21. listopada kraj Osijeka.

Policija je potvrdila da je u domovima osumnjičenih pronađen veći dio novca, streljivo i droga. I preostaloj dvojici određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Voditelj službe organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske Krunoslav Patača istaknuo je da je ova pljačka pomno planirana, a nakon vrlo zahtjevnog kriminalisitčkog istraživanja policija je pronašla tragove koji su upućivali da se u vezu s ovim kaznenim djelom mogu dovesti osobe koje su sada u istražnom zatvoru.

Prvo su u utorak uhićene dvije osobe iz Slavonskog Broda. Kod jednog od njih pronađena je veća količina novca koji potječe iz ove pljačke, dok je drugi tada uhićeni idući dan pušten na slobodu nakon što je utvrđeno da nije povezan s razbojništvom.

Nastavak istražvanja doveo je do nove dvojice osumnjičenika koji su u četvrtak uhićeni, također na području Slavonskog Broda, te predani pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u razbojništvo i pokušaj teškog ubojstva iz koristoljublja.

Opljačkano ukupno 773.000 kuna

Patača je Izvijestio kako je ukupno opljačkano 773 tisuće kuna, veći dio novca je pronađen, a još se traga za oružjem iz kojeg je pucano na zaštitare. Dodao je kako za razliku od jučer privedenog 23-godišnjaka, preostala dvojica osumnjičenika nisu povezana sa zaštitarskom tvrtkom "Aleph Tau" iz Slavonskog Broda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!