16:20 / 29.10.2020.

Autor: Ružica Divac Borovečki/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Osim cvijeća i svijeća, na groblje ponijeti i maske

-

-

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite donio je mjere kako okupljanja na grobovima najdražih ne bi postala nova žarišta Covida.
Groblja se uređuju i u Krapinsko-zagorskoj županiji. Građane se upozorava da trebaju nositi masku na mjestima gdje se ne može održavati udaljenost. Na grobljima će ih dočekati dezinficijensi, a komunalna poduzeća trebaju odrediti Covid-redare.

Na krapinskom gradskom groblju već danima je gužva. Uređuje se prostor oko grobnih mjesta, čiste grobovi, donosi cvijeće. Ova godina je posebna na mnogo načina, kaže gospođa Marija, no od posjeta grobu svojih roditelja ne odustaje.

- Uređujem onako kako sam svake godine uređivala, čak s više pažnje jer uviđam koliko je život kratak, zapravo trenutačan, rekla je Marija.

Došla je danas kako bi izbjegla gužvu. Mnogi tako postupaju.

- Čuvati se treba i paziti se treba, treba maske nositi, treba se dezinficirati jer ovo je zaista ozbiljno, dodala je Lidija, Oroslavje.

- Cvijeće, svijeće, možda nekoga sretnem i od rodbine, naglasila je Nevenka iz Zagreba.

Stožer civilne zaštite donio je mjere kako okupljanja na grobovima najdražih ne bi postala nova žarišta Covida. I policija upozorava - poštujte privremenu regulaciju prometa i čuvajte se krađa. Ove godine posjet grobljima održat će se uz cvijeće, svijeće i obvezne maske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!