15:37 / 24.06.2019.

Autor: S.M./D.M./HRT

Osječani jazzom ispraćaju komarce na vječna lovišta

-

-

Foto: - / -

Na području Osječko-baranjske županije u srijedu počinje zaprašivanje komaraca iz zraka, najavljeno je to na drugom izvanrednom sastanku koordinacije gradonačelnika i načelnika.
Na području Osječko-baranjske županije u srijedu počinje zaprašivanje komaraca iz zraka, najavljeno je to na drugom izvanrednom sastanku koordinacije gradonačelnika i načelnika.

- Vlada pomaže Osječanima zbog komaraca - kreće zaprašivanje iz zraka

Predstavljen je i dugoročni plan tretiranja toga područja protiv najezde komaraca pa bi stanovnici Slavonije i Baranje napokon mogli odahnuti. Koliko je stanje alarmantno pokazuje podatak da je u klopki za komarce na postaji Halaševo, u Baranji, u 12 sati zabilježeno više od 40.000 jedinki. A tolerira se njih 200.

U zrak se u srijedu u 19 sati dižu dva i zaprašivat će područje općine Bilje, u četvrtak lijevu obalu Drave i dio općine Darda, a u petak rubne dijelove grada Osijeka te vikend-naselje Karašica. U isto vrijeme komarce će tretirati i sa zemlje.Zaprašivanje iz zraka nastavit će se i za vikend te idući tjedan, a Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izdalo je dozvolu za zaprašivanje rubnih dijelova Kopačkog rita te na području Regionalnog parka Mura-Drava.

Jazzom protiv komarazza

U dvotjednoj muci s komarcima Osječani su našli i inspiraciju za dobru zabavu. Na splavi ispred Vodenice na Dravi članovi osječkog Sing Song Swing banda glazbom će u smiraj dana pozdraviti pilote i avione koji kreću u zaprašivanje komaraca iz zraka.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!