Osječki gradonačelnik Radić pozvao HEP-Toplinarstvo da počne sezonu grijanja

23.10.2022.

21:00

Autor: T.V./HRT/Hina

Sezona grijanja

Sezona grijanja

Foto: Ilustracija / Shutterstock

S obzirom na to da sezona grijanja u Osijeku još nije počela osječki gradonačelnik Ivan Radić u nedjelju je od HEP-Toplinarstva zatražio puštanje u rad pogona osječke toplane u što kraćem roku, izvijestila je u nedjelju osječka Gradska uprava.

U dopisu HEP-Toplinarstvu Radić navodi kako smo proteklih dana "svjedoci nepovoljnih jutarnjih i večernjih temperatura, uslijed kojih se stambeni i poslovni prostori sugrađana, korisnika ove usluge, nalaze u neadekvatnim temperaturnim uvjetima".Upozorava kako se to posebice odnosi na sugrađane s malom djecom, treće životne dobi, zdravstvene ustanove, ustanove za predškolski odgoj, obrazovne ustanove i domove umirovljenika.

- Uvažavajući vašu poslovnu politiku temeljenu na načelu racionalnog upravljanja sustavom, posebice u okolnostima energetske nesigurnosti, kao legitimni predstavnik svih građana Osijeka, osjećam odgovornost od vas zatražiti preispitivanje odluke o terminu uključivanja grijanja na području grada Osijeka, ističe gradonačelnik Radić.

- Siguran sam kako ćete moju zamolbu razmotriti i donijeti odluku u interesu svih građana Osijeka, a to bi značilo puštanje u rad pogona toplane u što kraćem roku, poručuje gradonačelnik Radić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!