Osječki gradski prijevoz novim autobusima smanjuje štetne emisije

09.12.2022.

12:45

Autor: I.Z./HRT/Hina

Osječki gradski prijevoz novim autobusima smanjuje štetne emisije

Osječki gradski prijevoz novim autobusima smanjuje štetne emisije

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL, arhiva

Osječki Gradski prijevoz putnika (GPP) preuzeo je danas šest novih niskopodnih autobusa kojima će unaprijediti sigurnost putnika i značajno smanjiti emisije CO2 te troškove održavanja.

Mercedes Benz autobusi vrijedni 14,8 milijuna kuna unaprijedit će sigurnost i udobnost putnika u gradsko-prigradskom prijevozu te dostupnost svim osobama smanjene pokretljivosti, kažu u gradu.

Direktor GPP-a Dejan Rusmirović rekao je da je 82,8 posto ukupne vrijednosti sufinancirano iz Kohezijskog fonda.

Podsjetio je da je u rujnu preuzeto sedam niskopodnih autobusa te je ukupna vrijednost 13 isporučenih vozila veća od 32 milijuna kuna.

Flotu GPP-a čini 46 autobusa čija je sada prosječna starost tri do četiri godine.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin rekao je da tu neće stati i nastojat će i u buduće povući što više sredstava kako bi podigli kvalitetu usluge gradskog javnog prijevoza koji provodi i projekt rekonstrukcije tramvajskih tračnica.

Zamjenik župana Mato Lukić zadovoljan je što je projekt usklađen s nacionalnom razinom razvoja prometne infrastrukture i s planom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

- Ono što nam je izuzetno važno je sigurnost prometovanja naših sugrađana a dobili su i veliku udobnost i nadamo se da će nam autobusi služiti što duže, poručio je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!