15:52 / 24.03.2021.

Autor: M.Š./HRT

Osječki PNUSKOK prijavio carinika, novac od kazne zadržao za sebe

Granični prijelaz, ilustracija

Granični prijelaz, ilustracija

Foto: Dalibor Urukalovic / PIXSELL

Policijski službenici Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Osijek (PNUSKOK – Služba Osijek) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom (1963.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da postoji sumnja da je osumnjičeni počinio navedena kaznena djela 14. ožujka 2021. godine na jednom graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom, kao službena osoba - carinski službenik.

Nakon što su carinski službenici prilikom pregleda jednog vozila, čiji je vozač ušao s područja Bosne i Hercegovine, u prtljažniku pronašli robu koju je vozač propustio prijaviti, osumnjičeni (1963.) mu je rekao da je dužan platiti kaznu zbog uvoza navedene robe te od njega tražio i uzeo novac u različitim valutama u protuvrijednosti najmanje 10.500,00 kuna.

Osumnjičeni je na navedenu robu obračunao carinska davanja u ukupnom iznosu od 1.259,38 kuna, dok je preostali iznos novca zadržao za sebe.

Protiv osumnjičenika je pokrenuta istraga zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, a sudac istrage osječkoga Županijskog suda prihvatio je prijedlog Uskoka da mu se odredi istražni zatvor, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!